Det handlar om mod

Mod

april 29, 2022

”Mod är din villighet att handla utan någon garanti om resultat.”

Brian Tracy

När jag växte upp var jag obekväm med att tala i telefon. Som tonåring var telefonsamtal förknippade med ett visst obehag. Jag brukade öva genom att ringa till butiker och fråga om deras öppettider och sådant. Jag övervann min rädsla och jobbade sedan minst i sex år med telefonförsäljning under åttiotalet. Jag talade med hundratals kunder varje vecka. Detta lade grunden till min framtida karriär.

Många människor skulle hellre dö än att tala offentligt eller bli intervjuade på TV. Den bästa strategin är helt enkelt att konfrontera din fruktan. Det är först när du gör det som du kan uppnå storhet. Möjligheter till fortsatt framgång ligger utanför din nuvarande bekvämlighetszon. Utveckla ditt mod. Lär dig att ta intelligenta risker för att komma vidare. Det bästa sättet att vinna över missmod är att konfrontera det.

Rädslan att misslyckas och rädslan att få avslag håller de flesta människor fångna långt under sin potential. De förblir medelmåttor. Låt det inte vara du. Fråga dig själv när du känner rädsla: ”Vad är det värsta som kan hända?”

Vi får alla avslag ibland, särskilt när vi sysslar med försäljning. Vi måste lära oss att handskas med det och inte ta det personligt. Lyssna på den här tonåringen när han förklarar hur han hanterade ett ”nej” på avslutningsfesten i gymnasiet. ”Hon dansade inte med mig innan jag frågade och hon dansade inte med mig efter jag frågat, så inget har förändrats.” Det är en insiktsfull reflektion. Lär dig att handskas med ”nej” och du kommer att vara bekväm med att bjuda upp till dans oftare.

Var inte rädd för ett misslyckande. Det är intressant att notera att de mest framgångsrika människorna misslyckas oftare än andra. Det är därför att de inte är rädda att prova nya saker. Superentreprenören provar nya koncept. En god slagman i baseboll missar bollen oftare än han träffar den. Ju mer de försöker, desto mer erfarna och bättre blir de. Samma år som Babe Ruth slog rekord i antal frivarv i den amerikanska ligan slog han också rekord i antal missade bollar! Var inte rädd för att misslyckas, var rädd för att aldrig prova. Det handlar om att våga lyfta luren och boka nästa kundmöte.

Gör det nu!

Du kanske även är intresserad av…

Ta reda på vad folk vill ha

Ta reda på vad folk vill ha

”Koncentrera dig inte på att tjäna en massa pengar, utan på att bli en sådan person som människor gärna vill göra...